SSANGYONG Musso : De nieuwe Pick-Up

  • NIEUWE SSANGYONG MUSSO SUT

     

  • Volledig nieuw multifunctioneel bedrijfsvoertuig biedt prestaties, veelzijdigheid en stijl

  • Quad-Frame-koetswerkconstructie en beproefd 4WD-systeem leveren dynamische offroadcapaciteiten

  • Grote binnenruimte voor vijf inzittenden en superieur rijcomfort

  • Complete uitrusting inclusief geavanceerd infotainmentsysteem

 

 

De volledig nieuwe SsangYong Musso Sports Utility Truck (SUT) voor Europa werd gelanceerd op het autosalon van Genève.

 

 

De nieuwe Musso, die toetreedt tot het snelgroeiende en zeer competitieve SUT/pick-upsegment, is een extreem competent bedrijfsvoertuig met traditionele SsangYong-waarden - met een volledige uitrusting en een scherpe prijs.

 

Als toonaangevende en enige SUV- en 4x4-specialist van Korea engageert SsangYong zich om zijn hele productportfolio op te frissen. Onlangs heeft de constructeur zijn SUV-gamma vervolledigd met de lancering van zijn volledig nieuwe vlaggenschip, de Rexton.

 

Nu, amper een paar maanden later, lanceert het merk deze gloednieuwe SUT om de Actyon Sports (ook bekend als Musso en Korando Sports op andere markten) te vervangen. De nieuwkomer heet op alle internationale markten Musso - wat 'neushoorn' betekent in het Koreaans. Samen met die naam erft hij het sterke, stoere en krachtige imago van de SUV die SsangYong in de jaren 90 lanceerde.

De Musso, die is gebaseerd op dezelfde architectuur en gebruikmaakt van dezelfde body-on-frame-constructie als de nieuwe Rexton, is een ​​extreem sterk bedrijfsvoertuig dat bij offroadrijden uitstekende prestaties en veiligheid biedt dankzij zijn quad-frame en vierwielaandrijving.

 

Het voertuig werd ontworpen om passagiers comfortabel en veilig te vervoeren en combineert een vijfzitscabine met een laadvermogen van 1.011 liter. Deze combinatie van een SUT en een personenauto toont aan dat de Musso is ontworpen om stijl, prestaties en comfort te bieden aan de bestuurder en zijn gezin of collega's, in combinatie met een zeer veelzijdig laadvermogen.   

 

De Musso wordt aangedreven door dezelfde e-XDi220-motor als in de Rexton en levert een maximumvermogen van 181 pk bij 4.000 tr/min en een maximumkoppel van 400 Nm bij 1.400 tot 2.800 tr/min. Hij is verkrijgbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 6-trapsautomaat van Aisin met het oog op uitstekende overbrengingsprestaties en dito duurzaamheid.

 

De uitrustingsniveaus zijn extreem volledig en omvatten veiligheidsvoorzieningen zoals Lane Change Assist, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Detection om ongevallen te voorkomen.   

 

Binnenin is de Musso verrassend goed uitgerust in vergelijking met andere SUT's en pick-ups en pakt hij uit met een uitstekende schouder- en beenruimte. Bovendien zijn de zetels met nappaleder bekleed om extra luxe en comfort te bieden. Hij beschikt ook over een hypermodern infotainmentsysteem met een HD-scherm van 9,2 duim, Apple CarPlay, Android Auto, en bluetoothconnectiviteit.

 

Na zijn Europese debuut op het autosalon van Genève zal de Musso vanaf mei in Europa en internationaal verkocht worden.

 

Design                                                                            

 

Koetswerkdesign

Het koetswerkdesign van de Musso verleent het voertuig een krachtig en gespierd postuur en is geïnspireerd op de 'waardige beweging van de natuur', een van de elementen van SsangYongs vormtaal, Nature-born 3 Motion.

 

Een krachtige chroomlijn over het radiatorrooster en de rondingen van de motorkap resulteren in een robuuste uitstraling en de indruk van kracht. Het Shoulder Wing-rooster - nu een karakteristiek stijlkenmerk van alle nieuwe SsangYong-modellen - strekt zich uit tot aan de koplampen, terwijl de dynamische karakterlijnen naar de zij- en vooral de achterkant een gevoel van kracht en volume toevoegen aan het voertuig.

 

HID-/halogeenkoplampen met geïntegreerde ledzijverlichting en -richtingaanwijzers bieden een meer verfijnde look.

 

De deuren zijn ontworpen om de drempels onder aan het koetswerk te bedekken en de passagiers bij het in- en uitstappen te beschermen tegen vuil op de zijkant van de auto. De grote 20-duimvelgen dragen bij tot de algemene présence van het voertuig .

 

Het laadvlak biedt een extreem praktisch laadvolume van 1.011 liter en is breed genoeg om een ​​europallet te vervoeren. Het is ook uitgerust met 12V/120W-stopcontacten en draaibare haken om ladingen zoals gereedschap en apparatuur vast te maken.

 

Voor de afwerking van de pick-up is er keuze uit acht mogelijke koetswerkkleuren: Silky White Pearl, Grand White, Fine Silver, Space Black, Marble Grey, Indian Red, Atlantic Blue en Maroon Brown.

 

Interieurdesign

Het interieur van de nieuwe Musso is volledig opnieuw ontworpen en biedt de verfijning en moderne sfeer van een personenauto, maar met een robuust gevoel om aan te sluiten bij het exterieur van een bedrijfsvoertuig.

 

De nieuwe Musso is opmerkelijk goed uitgerust voor een pick-up, met zachte nappalederen zetels die kunnen worden aangepast aan drie verschillende hardheidsniveaus voor een optimaal comfort voor de bestuurder en passagiers. Bovendien zijn de zetels voor- en achterin verwarmbaar, terwijl de voorzetels geventileerd kunnen worden om lange ritten aangenamer te maken, ongeacht de temperatuur.

 

Een overzichtelijk instrumentenpaneel met een lcd-scherm van 7 duim zorgt voor een hoge zichtbaarheid en biedt de bestuurder alle nodige informatie dankzij diverse schermweergaven en visuele effecten om zo veel mogelijk te kunnen personaliseren.

 

De tweede zitrij is ontworpen voor drie passagiers om comfortabel te reizen met veel ruimte voor armen en benen.

 

 

Rijprestaties                                                                             

 

Aandrijving

 

De aandrijflijn van de nieuwe Musso maakt gebruik van een 2,2 liter grote turbodieselmotor van SsangYong, die een maximumvermogen van 181 pk en een koppel van 400 Nm levert. Deze zeer efficiënte, stille en beproefde e-XDi220-motor zorgt voor een progressieve versnelling vanuit stilstand, en ontwikkelt een hoog koppel bij lage toerentallen, typisch voor SsangYong-motoren.

 

De overbrenging is ofwel een handgeschakelde 6-versnellingsbak, ofwel een 6-trapsautomaat van Aisin, bekend om zijn vlotte prestaties en duurzaamheid.

 

Het vierwielaandrijvingssysteem van de auto is gebaseerd op SsangYongs jarenlange ervaring met 4x4-technologie. Voor een betere efficiëntie en een zuiniger brandstofverbruik beschikt de auto over een parttime vierwielaandrijving, waarbij de achterwielen permanent worden aangedreven en de voorwielen indien nodig elektronisch worden ingeschakeld, met hoge en lage versnellingsverhoudingen voor on- en offroadomstandigheden.

 

De nieuwe Musso wordt ook geleverd met een sperdifferentieelsysteem voor betere tractie op steile en gladde hellingen en voor een groter trekvermogen.

       

De NVH-waarden (geluid, trillingen en hardheid) van de nieuwe Musso zijn veel beter dan die van zijn voorganger, dankzij zijn acht koetswerksteunen en polyester (PET) wielkastbekleding. Ook de rijgeluiden werden beperkt, zodat passagiers comfortabel kunnen reizen. Het motorcompartiment is ook beter afgedicht om geluid, stof en water te weren, terwijl de montage van grotere rubberen motorsteunen motorgeluiden en trillingen helpt verminderen.

 

De hoeveelheid windgeruis wordt beperkt dankzij de viervoudig gelaagde afdichting, terwijl aerodynamisch ontworpen ruitenwisserbladen stroomlijngeluiden rond de voorruit voorkomen.

 

Veiligheid                                                                            

 

Met nieuwe technologieën en functies garandeert de nieuwe SsangYong Musso de beste veiligheid in zijn klasse, mede dankzij maximaal zes airbags.

 

Met zijn Quad-Frame-structuur van staal met hoge treksterkte is de auto stijver dan zijn concurrenten, dankzij het gebruik van staal met een ultrahoge treksterkte van 1,5 GPa - een wereldprimeur - in combinatie met 79,2% staal met hoge treksterkte. Het resultaat is een sterk verbeterde koetswerkstijfheid in combinatie met een lager gewicht. 

 

De Musso beschikt ook over schokabsorberende elementen in het stuurwiel en de stuurkolom om verwondingen door een frontale botsing tot een minimum te beperken, terwijl de structuur en materialen in het voorste gedeelte van het koetswerk zijn ontworpen om de veiligheid van voetgangers te verbeteren.

 

De auto biedt nog tal van andere veiligheidsvoorzieningen, zoals Lane Change Assist, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Detection om ongevallen te voorkomen door middel van geavanceerde waarschuwingen.

 

Infotainment & comfort

 

Het geavanceerde infotainmentsysteem omvat DAB-radio, Apple CarPlay en Android Auto met toestelspiegeling, terwijl het navigatiesysteem gebruikmaakt van een scherm van 8 duim of een breed HD-scherm van 9,2 duim (naargelang van het model), met TomTom-navigatie eveneens beschikbaar. 

 

Een overzichtelijk instrumentenpaneel met een lcd-scherm van 7 duim zorgt voor een hoge zichtbaarheid en staat de bestuurder bij met helder weergegeven informatie, zoals de boordcomputer en gedetailleerde richtingaanwijzingen van de navigatie, en met een keuze uit drie verschillende digitale schermen.

 

Andere functies zijn Auto Closing met automatische deurvergrendeling wanneer de autosleutel wordt verwijderd van de auto, Easy Access met automatische aanpassing van de zetelpositie van de bestuurder bij het openen van de deur, volautomatische airconditioning in twee zones met fijne stoffilters en een 12V/120W-stopcontact in de laadruimte.

 

Er zijn camera's voor- en achteraan, en het nieuwste aanbod van elektronische veiligheidshulpmiddelen omvat Around View in 3D over 360 graden.

 

UITRUSTING

 

TECHNIEK

  • 2.2 e-XDi 220-dieselmotor met CDPF-filter
  • Manuele zesversnellingsbak met schakelindicator
  • Zestrapsautomaat met duimschakelaar op versnellingspookknop
  • Tijdens het rijden inschakelbare vierwielaandrijving
  • ‘Double Wishbone’-voorwielophanging met schroefveren
  • Vijfpuntsachterwielophanging met schroefveren
  • Geventileerde schijfremmen vooraan en schijfremmen achteraan
  • Manuele parkeerrem
  • Brandstoftank 75 liter
  • Steun voor trekhaak
  • Spanningsstabilisator

 

STUURINRICHTING

  • Hydraulische stuurbekrachtiging
  • Snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging
  • Stuurwiel overtrokken met leder
  • Manueel in de hoogte en diepte verstelbare stuurkolom
  • Elektrisch stuurslot
  • Verwarmbaar stuur

 

VELGEN EN BANDEN

  • 17” stalen velgen met bandenmaat 235/70
  • 17” lichtmetalen velgen met bandenmaat 235/70
  • 18” lichtmetalen velgen met bandenmaat 255/60
  • 20” lichtmetalen velgen met bandenmaat 255/50 (gesputterde chroomafwerking)
  • Bandenreparatiekit
  • Volwaardig reservewiel

 

ZETELS

  • 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel
  • 6-voudig elektrisch verstelbare passagiersstoel vooraan
  • Neerklapbare tweede stoelenrij met neerklapbare centrale armsteun
  • Verwarmbare stoelen voor- en achteraan
  • Geventileerde stoelen vooraan
  • Uitschuifbare hoofdsteunen vooraan
  • Hoogwaardige stoelbekleding in zwart Nappaleder
  • Hoogwaardige stoelbekleding in bruin Nappaleder
  • Stoelhoezen in TPU (thermoplastisch polyurethaan)
  • Stoffen stoelhoes
 

KOETSWERK

  • Geïntegreerde projectiekoplampen
  • HID-koplampen van 25 watt
  • Buitenspiegels met zijdelingse richtingaanwijzer en grondverlichting
  • Ruitenwissers met ‘aero blade’
  • Buitendeurgrepen in koetswerkkleur met verborgen toets
  • Zelfreinigende deurdrempels
  • Stijlvolle dakrails
  • Staafantenne / Haaienvinantenne (enkel EU)
  • Schuif-/kanteldak
  • Mistlampen voor en achter
  • Dagverlichting
  • Laadbakafdekking

 

INTERIEUR

  • Zonnekleppen met verlichting
  • Verlicht en vergrendelbaar handschoenkastje
  • Mobiele asbak
  • B-stijl met assistentiegreep
  • Drempelplaatjes in roestvrij staal vooraan
  • Drempelplaatjes in pvc achteraan
  • Manuele versnellingspookknop in leder
  • Gelakte binnendeurgrepen
  • Vloermatten
 

GEBRUIKSCOMFORT

  • Elektronische snelheidsregelaar
  • IJsbestrijder voor ruitenwissers
  • Elektrochrome binnenspiegel
  • Koplamphoogteregeling
  • Automatische koplampen en ruitenwisser met regensensor
  • Elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels
  • Zonwerende voorruit
  • Getinte zijruiten in de voor- en achterdeuren
  • Elektrische ruiten met klembeveiliging
  • Richtingaanwijzer met tiptoetsbediening (3x knipperen)
  • Sleutelloze toegang met afstandsbediening en vouwsleutel
  • Verlicht contactslot
  • Supervision-instrumentenbord met boordcomputer met 7” TFT-LCD-kleurenscherm
  • Segment-instrumentenbord met boordcomputer met monochroom 3,5” TFT-LCD-scherm
  • 2DIN-audiosysteem met mp3-speler
  • Smart Audio met 8” SD-scherm en parkeercamera
  • Navigatiesysteem met 9,2” HD-scherm en parkeercamera (enkel EU)
  • Driedimensionaal Around View Monitor-systeem (AVM)
  • Vier luidsprekers / zes luidsprekers
  • USB- en AUX-aansluiting
  • Handsfree Bluetooth-systeem
  • Audiobedieningstoetsen op het stuur
  • Autoconnectiviteit (Apple CarPlay & Google Android Auto)
  • Obstakeldetectie vooraan  
  • Obstakeldetectie achteraan  
  • Dubbel Smart Key-systeem inclusief ruitbediening en automatische sluitfunctie
  • 12V-stopcontacten in laadbak
  • Laadbakhaak
 

VEILIGHEID

  • Dodehoekdetectie (BSD)
  • Rear Cross Traffic Alert (RCTA)
  • Lane Change Assist (LCA)
  • Hoogwaardige stalen constructie
  • Ultrastijf ‘Quad Frame’ voor meer stevigheid, minder trillingen en geluiden
  • Deurbalken voor een optimale bescherming bij zijdelingse aanrijdingen
  • Elektronische stabiliteitsregeling (ESP) met tractiecontrolesysteem (TCS), afdaalhulp voor hellingen (HDC), actieve koprolbescherming (ARP) en noodremsignaal (ESS)
  • Twee airbags voor bestuurder en voorpassagier
  • Laterale airbags voor bestuurder en voorpassagier
  • Gordijnairbags voor de voorste en achterste inzittenden
  • Gordels met krachtbegrenzers en voorspanners vooraan
  • Aan/uit-schakelaar voor frontale passagiersairbag
  • Gordelwaarschuwing voor bestuurder en voorpassagier
  • Verankering voor kinderstoel
  • Kinderslot
  • Snelheidsgevoelige deurvergrendeling
  • Bandenspanningscontrole (TPMS)
  • Zichtbaar VIN-nummer

 

 

KLIMAATREGELING

  • Automatische airconditioning vooraan (twee temperatuurzones)
  • Manuele airconditioning vooraan
  • Luchtkwaliteitsensor
  • Ventilatieroosters op achterkant van middenconsole
  • Verwarming met positieve temperatuurcoëfficiënt (PTC) voor dieselmotor

 

* Bovenstaande uitrusting is gebaseerd op de Europese specificaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor

2.2 diesel

Aangedreven wielen

2WD

Inschakelbare 4WD

Transmissie

MAN6

AUT6

MAN6

AUT6

Uitstoot

Euro 6

Euro 6

Buitenafmetingen

Totale lengte

mm

5,095

Totale breedte

mm

1,950

Totale hoogte

mm

1,840

Wielbasis

mm

3,100

Spoorbreedte

Vooraan

mm

1,640 (235/70R17)

Achteraan

mm

1,640 (235/70R17)

Overhang

Vooraan

mm

890

Achteraan

mm

1,105

Minimale bodemvrijheid

mm

215 (Between the axles clearance)

Minimale draaistraal

m

5.91

Gewicht

Maximaal toegelaten massa

kg

2,830

2,880

Rijklaar gewicht

kg

1,980~2,077

1,990~2,092

2,080~2,177

2,090~2,192

Maximaal sleepgewicht

Geremd

kg

2,800

2,800

2,800

3,000

Ongeremd

kg

750

Motor

Brandstof

-

Diesel

Brandstoftank

liter

75

Cilinderinhoud

cm³

2.157

Boring x slag

mm

86,2 X 92,4

Compressieverhouding

-

15,5:1

Aantal cilinders

-

4 in lijn

Prestaties

Max. vermogen

kW/t/min

133,1/4.000

pk/t/min

181/4.000

Max. koppel

Nm/t/min

400 / 1,400~2,800

kg.m / t/min

40.8 / 1,400~2,800

Topsnelheid

km/u

195

185

195

185

Brandstofverbruik

CO2(gemengde cyclus)

g/km

199

218

211

226

Gemengde cyclus

l/100 km

7.6

8.3

7.9

8.6

In de stad

l/100 km

9.4

10.5

9.7

10.9

Buiten de stad

l/100 km

6.5

7.0

6.9

7.2

 

* Het verbruik kan variëren naargelang van de rijomstandigheden en de rijgewoonten van de bestuurder.

* Bovenstaande technische gegevens kunnen licht afwijken door lokale certificeringen of specifieke verkoopspecificaties.

 

 

 

SsangYong New Musso (French).docx

DOCX - 72 Kb

SsangYong line-up 2018 model specification (French).docx

DOCX - 90 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over SsangYong Motors Middle Europe

 

KGM zag in 1954 het levenslicht als gespecialiseerde terreinwagenbouwer en is daarmee de oudste autofabrikant van Korea. De voorbije 60 jaar is het merk uitgegroeid tot een wereldspeler met een volledig gamma SUV’s en vrijetijdsvoertuigen.

KGM breidt zijn internationale aanwezigheid uit met een klantgericht management als hoeksteen. Het bedrijf brengt zijn SUV’s aan de man via 1.650 verkooppunten verspreid in 115 landen. Na West-Europa en Zuid-Amerika zette het merk ook voet aan wal in groeilanden als China en India. KGM boort vandaag ook nieuwe markten aan in Centraal-Amerika, Oost-Europa, Zuidoost-Azië en Afrika.

In Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) – de voormalige Sovjetunie – kan KGM rekenen op een distributienet van zo’n 700 dealers in 32 landen, waaronder de Benelux, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Het bedrijf ondersteunt zijn aanwezigheid met een Europees onderdelendistributiecentrum in Nederland en een Europees hoofdkwartier in Frankfurt, dat de snelgroeiende activiteiten van het merk in Europa actief ondersteunt.

Voor bijkomende informatie over KGM en zijn producten kunt u surfen naar KG MOBILITY (kg-mobility.com).

Contact

Pierstraat 229 2550 Kontich

+32 3 450 04 00

info@ssangyong.be

www.kgm.be